Rorbuer

Smaken av Lofoten tilbyr flere typer overnatting på ulike steder på Moskenesøya, fra dobbeltrom på brygge til rorbuer og leiligheter av ulike størrelser.

 

Sørvågen er et aktivt fiskevær i spektakulære naturomgivelser ytterst I Lofoten. Stedet ligger ved E10, 2km fra Europaveiens endepunkt på Å, og blir av mange karakterisert som en perle i Lofoten. I bakgrunnen rager Lofotveggen og det ikoniske fjellet, Støvla. Utover havet har man fri sikt mot det norske fastlandet, Vestfjorden og den berømte og beryktede Moskstraumen.

 

Sørvågen gir deg alt som Lofoten er kjent for, konsentrert på en plass. Langs kaia finner vi gammel trearkitektur i tradisjonell stil, fiskebruket og fiskebåtene. Her er også klassiske rorbuer som i dag  brukes i all hovedsak som feriehytter, men hvor noen av dem fortsatt brukes til sitt opprinnelige formål av yrkesfiskerne.

 

Men det som gjør stedet Sørvågen helt unikt er den lette tilgangen til Lofotens uforlignelige fjellheim.  Her finnes mange og varierte muligheter for fritids- og kulturaktiviteter, friluftsliv og rekreasjon. Stedet er utgangspunkt for mange flotte turløyper og utflukter som passer for alle.

 

Book overnatting i rorbu

Stolt Clean Up Lofoten partner. Les mer