Om oss

Smaken av Lofoten driver restaurant og overnatting på vakre Å i Lofoten, med det gode liv i fokus. Her får du nydelig lokal mat laget av kortreist og ferske råvarer, – og sove og bo godt i fantastiske omgivelser. 

Vertskapet Mariann og Stein har fokus på kvalitet i alle ledd og setter sin ære i at du som gjest skal få en god opplevelse.

Mariann Benonisen og Stein-Tore Johansen har i mange år har drevet pub og restaurant på Værøy.  Begge kommer fra fiskerfamilier med lange tradisjoner fra henholdsvis Værøy og Sørvågen hvor har de har vokst opp med nærhet og til naturen og det havet har å by på.

Gjestfriheten, gleden og kjærligheten til god mat og lokale mattradisjoner er selve bærebjelken i Restaurant Lofoten.

 

BRYGGA

Bilde av sjøhuset Å i LofotenBrygga, det tidligere sjøhuset (kai og fiskemottak) rommer i dag restaurant, bar, konferanse- og kurssenter, samt flere gjesteværelser. Mot slutten av attenhundretallet stod bygningen nord for Å, i Moskenes. Deretter ble den bygget opp i Hell, på sør- spissen av Moskenesøya, hvor den ble stående fram til 1954. Etter en ny flytting ble bygningen brukt som fiskemottak og tørrfisklager i Å.

 

RESTAURANT OG PUB

Servering av mat på Restaurant Lofoten, Smaken av LofotenRestauranten befinner seg i 1. etasje, så å si rett over havet, med en flott utsikt til båter og sjø. Våre spesialiteter er et stort utvalg av havets delikatesser. På dagtid tilbyr vi buffet med et utvalg ”enkle” retter. Om kvelden tilbyr vi en større meny A la Carte .  Puben befinner seg i tilknytning til restauranten.  Ved spesielle anledninger eller ved sportsbegivenheter slås storskjermen på dersom gjestene ønsker det. I sommersesongen arrangerer vi regelmessig dansekvelder. På varme sommerdager er det dessuten utendørs servering.

 

EKTE RORBUER

overnattingSamtlige av de gamle trebygningene ved Å Sjøhus er fredet. Stedet ligger ved enden av E 10. Å i Lofoten blir av mange karakterisert som det vakreste Lofoten. Du opplever her et imponerende panorama. I bakgrunnen rager Lofotveggen og utover havet har man fri sikt til det norske fastlandet, Vestfjorden og Moskstraumen.

Å er dessuten betegnet som et fiskeparadis helt ytterst i Lofoten.

De gamle rorbuene brukes i dag i hovedsak som feriehytter, men det finnes fortsatt aktive fiskere som benytter buene til sitt opprinnelige formål i fjerde generasjon.

Det som gjør stedet Å spesielt attraktivt er de mange og varierte mulighetene som finnes til fritids- og kulturaktiviteter samt rekreasjon. Stedet er utgangspunkt for mange flotte turløyper og utflukter for alle.

 

BRYGGEROM

450x298Gjesteværelsene byr på den komfort man forventer å finne, samtidig med at man befinner seg midt i naturen.

Du kan overnatte i enkelt- eller dobbeltrom som ligger i 2. etasje. Herfra har du en fantastisk utsikt til havnen, fjellene (Lofotveggen) eller sjøen, alt etter rommets plassering.

Alle rom er utstyrt med vask. Separate toaletter, vaskerom og adskilte dusjer befinner seg på gangen, like i nærheten av rommene.

 

KONFERANSER

Kombinasjon av gammel tradisjon og moderne utgjør en spennende ramme for konferansen, møter og kurs. Naturen, stillheten og roen som man kan nyte på Å, gir det et ideelt grunnlag for å samtidig få rekreasjon.
Hvis du ønsker det, tilbyr vi et skreddersydd opphold som orienterer seg helt og holdent mot dine behov og ønsker.

Stolt Clean Up Lofoten partner. Les mer