Om oss

Smaken av Lofoten driver restaurant og overnatting på vakre Sørvågen i Lofoten, med det gode liv i fokus. Her får du nydelig lokal mat laget av kortreist og ferske råvarer, – og sove og bo godt i fantastiske omgivelser. 

Sørvågen er et aktivt fiskevær i spektakulære naturomgivelser ytterst I Lofoten. Stedet ligger ved E10, 2km fra Europaveiens endepunkt på Å, og blir av mange karakterisert som en perle i Lofoten. I bakgrunnen rager Lofotveggen og det ikoniske fjellet, Støvla. Utover havet har man fri sikt mot det norske fastlandet, Vestfjorden og den berømte og beryktede Moskstraumen.

Sørvågen gir deg alt som Lofoten er kjent for, konsentrert på en plass. Langs kaia finner vi gammel trearkitektur i tradisjonell stil, fiskebruket og fiskebåtene. Her er også klassiske rorbuer som i dag  brukes i all hovedsak som feriehytter, men hvor noen av dem fortsatt brukes til sitt opprinnelige formål av yrkesfiskerne.

Men det som gjør stedet Sørvågen helt unikt er den lette tilgangen til Lofotens uforlignelige fjellheim.  Her finnes mange og varierte muligheter for fritids- og kulturaktiviteter, friluftsliv og rekreasjon. Stedet er utgangspunkt for mange flotte turløyper og utflukter som passer for alle.

Vertskapet Mariann og Stein har fokus på kvalitet i alle ledd og setter sin ære i at du som gjest skal få en god opplevelse.

Mariann Benonisen og Stein-Tore Johansen har i mange år har drevet pub og restaurant på Værøy.  Begge kommer fra fiskerfamilier med lange tradisjoner fra henholdsvis Værøy og Sørvågen hvor har de har vokst opp med nærhet og til naturen og det havet har å by på.

Gjestfriheten, gleden og kjærligheten til god mat og lokale mattradisjoner er selve bærebjelken i Restaurant Lofoten.

 

 

Vi bygger nytt hotell, mer info kommer.

RESTAURANT OG PUB

Restauranten befinner seg i 1. etasje, så å si rett over havet, med en flott utsikt til båter og sjø. Våre spesialiteter er et stort utvalg av havets delikatesser. På dagtid tilbyr vi buffet med et utvalg ”enkle” retter. Om kvelden tilbyr vi en større meny A la Carte .  Puben befinner seg i tilknytning til restauranten.  Ved spesielle anledninger eller ved sportsbegivenheter slås storskjermen på dersom gjestene ønsker det. I sommersesongen arrangerer vi regelmessig dansekvelder. På varme sommerdager er det dessuten utendørs servering.

 

 

KONFERANSER

Kombinasjon av gammel tradisjon og moderne utgjør en spennende ramme for konferansen, møter og kurs. Naturen, stillheten og roen som man kan nyte på Sørvågen, gir det et ideelt grunnlag for å samtidig få rekreasjon.
Hvis du ønsker det, tilbyr vi et skreddersydd opphold som orienterer seg helt og holdent mot dine behov og ønsker.

Stolt Clean Up Lofoten partner. Les mer